nok
AtB
  • 9t2
  • Personvern

Personvernerklæring

Når du bruker nettsidene til AtB legger nettleseren din igjen elektroniske spor og informasjon. Informasjonen benyttes til å bedre innholdet på nettsidene, og de kommunale tjenestene. Personvernerklæringen forteller hva som samles inn, og hvordan vi bruker informasjonen.

Ansvar

AtB er behandlingsansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av www.atb.no.

Webanalyse

AtB bruker Google Analytics til å analysere bruken av nettstedet. Google Analytics bruker informasjonskapsler og mottar bare generell webstatistikk, som f.eks. nettlesertype, tidspunkt, språk og hvilken nettside brukeren kom fra. I tråd med vanlig praksis på internett registreres brukerens IP-adresse av nettstedet. Mottatte opplysninger er underlagt Google sine retningslinjer for personvern. Data fra Google Analytics deles ikke uten AtB samtykke, med unntak av gitte avgrensende situasjoner, som når det kreves ved lov (politi/domstoler).

Google Analytics setter kapslene __utma, __utmb, __utmc__, __utmt, __utmz

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din enhet når du laster ned en nettside. Innholdet i informasjonskapslene utveksles mellom deg og www.atb.no hver gang du ser på en side. Kapslene sørger for at nettstedet fungerer best mulig og benyttes ikke for å identifisere deg som person.

Informasjonskapsler ved bruk av www.atb.no:

Funksjonelt

Kapselen CorePublishSesssion brukes for at AtBs publiseringsverktøy skal fungere. Kapselen fjernes fra datamaskinen når du lukker nettleseren.

Identifisering av enhet

Kapselen ctcdk holder på informasjon om hvilken enhet og hvilken nettleser du bruker, slik at nettsidene våre kan presentere innhold til riktig type enhet (pc, mobil, nettbrett, etc.). Kapselen har en varighet på en uke.

Tilbakemelding

Ved bruk av funksjonalitet for å gi tilbakemelding på innhold legges det igjen en kapsel som styrer om du kan sende meldingen en eller flere ganger. Tilbakemeldingen lagres i vår database og kan ikke spores tilbake til deg. Kapselen fjernes ikke når du lukker nettleseren. Hvis du vil fjerne kapselen gjøres dette i nettleserens innstillinger

Lastbalanserer

Vår løsning kjører over flere webservere bak en lastbalanserer og for å ha kontroll på hvilken webserver du skal kommunisere med setter lastbalansereren en BIGipServeratb_WWW_pool kapsel.

Facebook

For å vise deg antall følgere på vår side på Facebook er det inkludert en widget fra facebook.com og denne setter kapsler for facebook.com domenet, noen av disse fjernes på slutten av sesjonen, andre har levetid flere måneder og år frem i tid.

Søk

Vi lagrer informasjon om søkeord og valg du benytter i søkefunksjonen på www.atb.no. Vi bruker informasjonen til å bedre innhold og navigasjon for brukere av nettsidene. Bruksmønster og statistikk fra søk kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, som for eksempel IP-adresse.

 

Reiseplanlegger